A férjem örömére

A férfiak nélkül elveszettek lennénk, mondják sokan, hát én nem tudom, nagyon szeretem a férjemet, és nem kérdés, hogy nagyon hiányozna, de néha az őrületbe tud kergetni, főleg azzal, hogy nem a felelősséget vállalja dolgokért, hanem minden téren kifogásokat keres és ráfogja külső körülményekre a helyzeteket. Például nem olyan régen eléggé elhízott és megbeszéltük, hogy vissza kellene mennie edzeni, hogy egy kicsit csökkenjen a súlya és egészségesebb legyen. Persze ehhez nincsen sok kedve még munka után, és hát elég fárasztó számára az egész, ezért mostanában kifogásokat keres. Bármi, amit talál a futás ellen, azt fel is használja rögtön. Én pedig nem szállok szembe, sőt, élvezem, hogy sorra hárítom el az akadályokat előle, és így bizony már egy idő után nem tudja azt mondani, hogy ilyen vagy olyan indok miatt nem vág neki a sportnak.

A legutolsó ilyen például az volt, hogy nem megfelelő az apple watch szíj az óráján, hiszen abban ami van neki nem kényelmes futni, szorítja a kezét és nem akar óra nélkül menni, hiszen szeretné tudni, hogy mennyit fut és mennyi kalóriát éget. Na hát nekem se kellett több, azonnal fel is léptem az applewatchshop.hu oldalára és már rendeltem is számára a megfelelő apple watch szíjakat, rögtön kettőt, nehogy az egyikkel bármi történjen és megint gátat szabjon az én szerelmem futásának.

Persze ekkor már rádöbbent mi történik, és elmondta, hogy mivel nem megy neki jól a futás, ezért mindenféle indokot kitalál, hogy ne kelljen neki menni, mert rosszul érzi magát attól, hogy keveset és lassan tud csak haladni, pedig régen ez nagyon jól ment neki. Elbeszélgettünk és rájött, hogy nem azonnal kell visszanyerni a formáját, és megköszönte, hogy ilyen csendben és ravaszul támogatom őt mindenben, hiszen tudja jól, hogy ha a szemébe tenném ezt, akkor csak az ellenkező hatást váltanám ki. Persze ezt én is tudom hisz jól ismerem már. Tudok bánni vele.